Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowa ciekną słodką strużką,
Nie dają się złapać
A każde z nich ucieka bezgłośnie
W niewypowiedzianym pragnieniu.
Milcząc zbieram je co dzień,
By poukładać w chwilę,
Nazywać świat zbyt prostym
Przez zamknięte oczy- by było łatwiej.
I szepcze prawie bezgłośnie,
By nie obudzić żalu,
Który schował się we mnie
Zadomowił się na stałe.

2195 wyświetleń
40 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!