Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Słońce, lękliwie zagościło w ruinach
Hadesu
Powoli,starannie przedzierając się przez ciernie
By wypełnić pustkę ,
całkowicie .

Ciernie,jak morze czerwone
rązstąpiły swój mrok na pół
wpuszczając promienie
topiące (nie)ludzki ból

Promienie,nie ogień
nie obrócą kolcy w popiół
schowają je na potem
by wyżnąć swoje blizny ,gdy nadejdzie niepokój .

6158 wyświetleń
55 tekstów
0 obserwujących
  • Malusia_035

    21 March 2015, 13:24

    Bardzo ładny zatrzymuje treścią :))

    Pozdrawiam cieplutko :))

  • Cailleach

    21 March 2015, 01:04

    Ja również pozdrawiam serdecznie ! :) I dziekuję za kaźdą opinię :)

  • krysta

    21 March 2015, 00:25

    zatrzymuje - piękny wiersz.
    miło było znów przeczytać Cię :)
    pozdrawiam nocą :)