Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla M

Słońce już zaszło
Ponad trzy tysiące razy
To z głowy mej nie wyszło
Ciągle mam te obrazy

Najjaśniejsze są nocą
W umyśle się szamocą
Łzy słone sercu szkodzą
Funkcje ludzkie zawodzą

Czy odpowie mi wiatr?
Jak daleki drogi szmat?
Ile razy spoglądać będę?
W jeziora myśli mętne?

Ponad trzy tysiące razy
W księżyca srebrnym blasku
Które słowa i jakie wyrazy?
Uwolnią Ciebie z potrzasku?

https://www.youtube.com/watch?v=H6d9vBycqts

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • 24 April 2017, 02:54

    Ładne.
    Dobranoc. :))

  • M44G

    23 April 2017, 20:31

    Dziękuję, pozdrawiam wzajemnie.

  • Cris

    23 April 2017, 20:01

    Tęskny i ładny wiersz.
    Pozdrawiam.