Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Słodka delikatność~~


Słodką delikatność
Uwielbienie slów
To kocha ma dusza
Więc tak do mnie mów

Jest coś tak pięknego
W czułych lekkich słowach
Że staje się bajką
Najprostsza rozmowa

Są słowa subtelne
Co serce zachwycą
I w swoim przekazie
Uczuć są skarbnicą

Delikatnym słowem
Dotykając ust
Zachwycają wdziękiem
Najprzedniejszy gust.

109 553 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Albert Jarus

    11 October 2013, 19:47

    rozpłynąłem się

  • 9 October 2013, 21:55

    ślicznie ;)

  • 8 October 2013, 21:58

    .... moze kiedys ....

  • 8 October 2013, 21:50

    OK ,, - nie "odemnie", ale dla Ciebie ! ...

  • misiek45

    8 October 2013, 20:57

    Dziękuję Asiu że zajrzałaś o tak późnej porze:)
    I Tobie Aniu że się podoba :)
    Krysiu miłe są Twoje słowa i dziękuję:)
    Dziękuję W. za wiersz i śliczną piosenkę:)
    Wszystkim za fiszki i wpisy do zeszytów także -dobrej nocy Wam życzę :)

  • 8 October 2013, 20:42

    Kazimierz Przerwa-Tetmajer
    Preludium XXXV ?Mów do mnie jeszcze?

    ...Mów do mnie jeszcze...
    Za taką rozmową teskniłem lata...
    Każde twoje słowo słodkie
    w mem sercu wywołuje dreszcze -
    mów do mnie jeszcze...
    Mów do mnie jeszcze...
    Ludzie nas nie słyszą,
    słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
    jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę -
    mów do mnie jeszcze...

  • krysta

    8 October 2013, 12:12

    Zachwycający wiersz
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • Pechowa_

    8 October 2013, 09:44

    Subtelnie tak u Ciebie pięknie....
    Zaczytałam się! :)