Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skradzione słowa
z ust spragnionych
ciszy
i ciepła
zwodzą...

Najcichsze pragnienie
na dnie serca skryte
nawet w słowa
nie da się go uformować...
To tam mieszka
największa prawda
najskrytszy sekret
czucia nagiego
nieubranego w słowa
nazbyt brutalne
by istnieć...

Nie proś o nie
są zbyt młode
by gniazdo myśli opuścić
westchnienie
by je zbudziło...

Szepnę ci tylko
że w moim sercu
on uśmiecha się do mnie
i otula mnie
najcieplejszym gestem
zapomnianym w świecie
głośnych romansów i erotyki...

Chciałabym usłyszeć jego szept:
"Jestem"...
I skończyć z tą burzą myśli
za smutnymi oczami
i pustką wewnątrz
własnego świata
spragnionego i głodnego...

24 666 wyświetleń
419 tekstów
34 obserwujących
  • Archangel_Marco

    17 August 2012, 03:11

    To takie... tęskne...

  • Elizabetta

    15 August 2012, 14:10

    Ładnie ubierasz w słowa, wiersz bardzo mi się podoba:)

    Pozdrawiam słonecznie:))