Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieunikniona...

Skąd wiesz ile czasu ci zostało?
Masz nadzieje, że niemało ...
Ale nie wiesz i nie wiesz...

A może to już jutro,

a może dziś...

Za chwilę.

Gdybyś wiedział kiedy,
pewnie dobrze byś się przygotował.
Sprawy ziemskie porządkował.
Wszystkich dookoła pożegnał,
ze wszystkimi się pojednał...
Bagaż wielki zapakował,
a w nim, miłość i dobro,
Dla popisu przy sądzie,
gdy na tronie Bóg zasiądzie.
Ale ty nie wiesz,
i nigdy się nie dowiesz,
aż do czasu...
Kiedy czarna śmierć
rydwanem
pod twoje drzwi podjedzie.
Zawita
na ...
obiedzie.
Możesz krzyczeć i uciekać
Ale nie ma na tym świecie
miejsca, w którym
śmierć nie zazna
zwycięstwa...

Więc żyj tak...
Jakby to miało być już
jutro...

28 495 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
  • marka

    27 February 2012, 20:31

    Wiersz budzący przemyślenia.
    Ciekawy.