Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenie

Skaczemy po tęczy
od chmury do chmury
mijamy aniele i liry i harfy
złączone za dłonie skaczemy po sobie
po głowach i sercach tych w dole
pijemy pomarańcze i jemy oranżadę
niepomne że ogień nie miesza się z wodą
marzniemy latem i kochamy się zimą
smakując z chmur stopioną czekoladę
a tęcza przemija pod nami nad nami
jak tarcza przeciwnawistna
gramy nią w klasy i w Zośkę i w gumę
obojętnie na piękno pierwiastka
a mówiąc językiem prostoty Kochana
Ty kochasz mnie nocą ja kocham Cię z rana
i odwrotnie

1291 wyświetleń
13 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!