Menu
Gildia Pióra na Patronite

"LUSTERECZKO POWIEDZ PRZECIE"

Siwe włosy
Siwa broda
Sople brwi podwijające się prawie pod powieki
Rowy Marjańskie ze zmarszczek
Szydercze ostre bluźniercze ciskające oczy
A jednak mówisz - o serdecznym wyrazie
Usta rzucające kamienie do słów
I ta pewność w dłoniach żylastych
Że opuszki palców
Nie wystukają chmurnych bzdurnych
Lirycznych metafor
Mówisz - jesteś stosem i krzesiwem pod nim

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!