Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siostro proszę podać mi
Własne kwasy żołądkowe
Przepiję pani nagością
Na recepcie napisano pod dyktando ustne
„Chory na złudzenia,
Cierpiący na pustkę”

Szpital też niepełny
Krąży mi po głowie sufit
Biel mlecznych piersi siostry
Czerń mej spermy
Chlor łazienkowych jęków
Czerwień utraconej krwi
W białym kłamstwie sępów

Nie wiem komu szepnąć
Że znałem Boga osobiście
Że wygrałem z nim raz jedyny
W tworzeniu gorszych
...ludzi z gliny...nie uwierzą

W głowach mają termometry
Obściskiwania uratowanych
Kwiaty zwiędłe, wieści i monety
Kitle ludzkich soków

Ale w nocy siostra przyjdzie
Wpuści trochę mleka
W zaschłe usta, pełen skargi
Wstrzyknę trochę siebie
W rozpieszczone wargi
Miedzy uda wierszem
Spazmy każą jej przypomnieć
Że tabletkę muszę przyjąć
O godzinie trzy po pierwszej

Sen nadejdzie nagle
Kontrolując mnie do rana
Szkliste oczy sąsiada
Przykryją prześcieradłem
Będę śmiał się głośno gardłem
Może zajmę jego pryczę
Nasiąkniętą potem
Mej opiekunki złotej...

15 293 wyświetlenia
150 tekstów
72 obserwujących
  • Myffa90

    26 January 2011, 12:42

    Jestem pod wrażeniem wszystkich, będę tu wracać.

    od Vort
  • Azja

    21 March 2010, 15:58

    fakt rafałowski
    ale Ty świetlick-owy nie masz racji wcale nie za długi, wręcz przeciwnie poczytałabym jeszcze .. !
    :)

    od Vort
  • danioł

    19 March 2010, 19:19

    zgadzam się
    nie da się

  • Vort

    14 March 2010, 09:44

    Z jednej strony cieszę się że jest "rafałowski", z drugiej od kilku lat pracuję nad swoją oryginalnością.
    I tak sobie myślę, że chyba nie da się uciec od pewnych "nabitych" w głowie, przeczytanych utworów...

  • danioł

    13 March 2010, 11:35

    rafałowski dość
    jak dla mnie trochu przydługi