Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Sinusoida Szczęścia"

Sinusoida szczęścia w tabeli zobowiązań,
Upadki i spopielale skrzydła.
Chęć Pieszczot i rozstań ,
Gasnący żar kadzidła.

Uśmiech łzy koji,
Szept zagłuszony krzykiem.
Wzrok rany skryte goji,
Radość stlumiona wykiem.

Pocałunek serce uspokaja,
Dotyk wzruszający krew.
Dźwięki krtani ucho koją,
bliskość woli wbrew.

Niezależność bezsilna
bez ramion tulących,
Wierność zdradliwa,
Niepokorność błądzących.

14 538 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!