Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila na wieczornej plaży

Sinieje horyzont
chmurę przeszywa jaskrawa igła
słońce jęzorem liże fale
jest miedź
przeplatana srebrnym wiatrem
i rozciągnięta
między szeptami czasu

Morze przestworzem
do stóp pada
wyrywa piach słonym pachwinom brzegu
i okraszona dalą para
czerni się w blasku
drgającego zmierzchu

Stygnie przewiany piach
wiatr gra w bezkresu rondlach
na schyłku nieba...

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!