Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powstanie

1 sierpnia coż to za data ,
zwykły dzień , zwykłego lata ,
postawić się Hitlerowi , nie było bata
zwykła , smutna muzyczka zwykłego brata
po ulicach mknęła do nikąd
znał ją tylko człowiek skąd ,
naród upadły powstał z grobu ,
z zwykłego , mizernego okopu ,
Polacy dla wolności zrobili wszystko ,
cza było coś z wojną zrobić szybko ,
żałosna piosenka żyda na pianinie ,
ku wielkiej , Niemieckiej kpinie
za duzo oddano za kraj , ojczyznę ,
aby uratować zwykłą polszczyznę .........

110 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!