Menu
Gildia Pióra na Patronite

Relaks

Siedzę tu sam pośród gęstych nadjeziornych traw.
Trzyma w dłoniach kartkę i przelewam na nią myśli ślad.
Odpływam w marzenia, patrząc tępym spojrzeniem w dal.
Widzę gniew wzburzonych fal, uderzają o brzeg tracąc cały złowrogi szał.
Wiatr ugina nieopierzone w liście drzewa, jakby do tańca porwać je chciał.
W koło szum wody nadaje jazzowy rytm.
Słońce przebija szatę chmur, nadając aksamitu wzburzonej tafli.
Naglę wszystko milknie, jak miasto nocą,
by potem odezwać się z podwójną natury mocą.
A ja ?
Odpływam myślami w spokojny rejs……

4850 wyświetleń
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!