Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Rzeka"

Siedzę sobie nad rzeką,
patrzę w głębinę wody,
nad piaszczystą plażą,
z piaskiem brązowym i złotym.

Bujnie obrośnięte skały roślinnością,
w tle zachodzącego słońca,
patrzę z radością,na rozrażoną kulę ognia.

Zasiadł ktoś nad rzeką,
czai się w zaroślach,
obserwuje gniazdo słowika,
który śpiewa piękniej od instrumentu,
piękniej od człowieka.

A ten ktoś dalej czeka...

1808 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!