Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wątpliwość

Siedzę i myślę
W ciemności
Wtapiam się w nią
W całości

Zaglądam sam do siebie
Szukam, co tam w środku mam?
Próbuje wątpliwymi myślami
Rozjaśnić ten mrok
Lecz niczego nie dostrzegł
Mój wadliwy wzrok
Pustka jakaś we mnie jest

Nie wiem, kim jestem
Człowiek czy zwierzę?

Z sumieniem czy bez duszy?
Czy obojętne czy nasłuchują
Cierpienia innych moje uszy?

W takim zawieszeniu w przestrzeni
Szukam rękami serca
Jak drobnych w kieszeni?
A ciemność ta mnie oplata

I przez to wszystko czuje ból
A on raduje mnie
Bo dzięki niemu wiem
Że jeszcze tam jestem

A z nim też uczucia
Co zwierzę od człowieka
Oddziela i skłóca

http://www.youtube.com/watch?v=3noj4CpnvWY

66 690 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    21 January 2013, 14:46

    :)

  • I.Anna

    21 January 2013, 14:44

    coś w tych słowach i mojego jest dlatego zabieram sobie :)

  • Gaia

    20 January 2013, 18:24

    Szukamy siebie i swojego znaczenia, wątpimy i lękamy się, czy z nami coś nie tak. A jednak wciąż tylko ból potrafi dać nam prawdziwą odpowiedź, co jest najważniejsze, żeby się nie zagubić ...
    :).