Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

siada zmęczone
lotem mierząc życie

na gałęziach westchnień
nabiera tchu na jutro

jeśli tylko nadejdzie
kwitnienie znaczeń
wiosennym szeptem

znów o poranku przebudzi śpiew
skowronka poety

54 941 wyświetleń
976 tekstów
58 obserwujących
  • 25 October 2023, 00:56

    to jest

    dobry wiersz

  • Smurf007

    11 March 2017, 23:06

    dziękuje za komentarze :)

  • 11 March 2017, 23:00

    z trzaskiem pękają pąki quszone ciepłem wstającego dnia
    a może to ten śpiew tak na nie działa...
    Pozdrawiam. :))

  • onejka

    7 March 2017, 09:13

    Poeta wie... :)