Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siadam,
Siadam na łóżku
I czytam
Sprawia mi to przyjemność
Wchodzę w świat wyobraźni
Zamykam się w sobie
I widzę
Widzę oczami autora świat
W jakim mógłbym żyć
Marzę
Ale od razu zaczynam płakać
Płaczę, bo wiem
Że me marzenia się nie spełnią
Nie będzie lepszego jutra
Zostanę tam gdzie jestem
I nic tego nie zmieni
Ale zawsze można marzyć
Tylko po co?

1749 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
  • 25 January 2013, 16:17

    nie zostaniesz tam gdzie jesteś,
    płyniesz z czasem nawet gdy nie chcesz
    a jutro?
    zatęsknisz za wczorajszego zmierzchem
    za pierwszą sanną i wiosenną wierzbą
    o kimś z ferajny wspomnisz
    że był zabawny, choś leszczem
    pozdr.

  • agniecha1383

    25 January 2013, 15:29

    By...odpocząć od dnia codziennego...kolorem pokryć jego szarość...wznieść się ponad trudy życia po to by choć na chwilę na twarzy pojawił się uśmiech zamiast posępność.
    Rezygnacja z marzeń to jak rezygnacja z życia bo i po co wegetować? :)pozdrawiam z uśmiechem:)