Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Meandry pokus...

Sercom, co łakną dziś rozkoszy
myśli mimowolnie wciąż wtórują
szept nieśmiały się panoszy...
dreszcze z ciałem rytm malują

Tam gdzie słowo nic nie może
gest donośniej brzmi od krzyku
piękniej jak polarne zorze...
jaśniej niźli w słów słowniku

Lecz meandrów tych jest sednem
by nie spętlić się w pośpiechu
i czy dla chwili tylko jednej...
warto będzie zaznać grzechu

33 383 wyświetlenia
270 tekstów
400 obserwujących
  • R.A.K.

    9 November 2015, 17:14

    Miło mi!
    Dziękuję :)

  • R.A.K.

    9 November 2015, 06:52

    Yestem... czasem jedna chwila jest więcej warta niźli lat całych kopy :)

    Pozdrawiam :)

  • 8 November 2015, 22:24

    Może warto, by na jednej chwili się nie skończyło?... ;)
    Ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • RozaR

    8 November 2015, 19:30

    oto pytanie ponadczasowe
    - brać czy nie brać ?
    odpowiedź jest prosta
    - brać ! o ile warta grzechu

  • R.A.K.

    8 November 2015, 12:03

    Dziękuję Jantarku!

    Pozdrawiam :)