Menu
Gildia Pióra na Patronite

pytanie o sens

serce skute przez lód
dusza zamknięta w więzieniu
głuchy krzyk
błagający o sens

dramatu życia

spisanego przez Niego
a może przez nas samych
rękoma skutymi grzechu kajdanami
pierwotnych instynktów
mówiących o wolności
bez słowa tego rozumienia

władcy świata
stworzeni na wzór i podobieństwo
odwróceni od doskonałości
w pysze samouwielbienia
mienienia się nieśmiertelnymi
w ciałach wątłych
i śmiertelnych jak najmniejszy robal

.............

i płacz rozdarł duszę
zrozumiał swą małość na świecie
zgasło światło w tunelu
pozostała ciemność na wieki

czy taki jest sens ?

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • marka

    20 February 2012, 20:24

    Warto zadawać pytania, zwłaszcza wierszowane.