Menu
Gildia Pióra na Patronite

#1

Serce dziś bije jak po maratonie,
i tchu ani trochę złapać nie mogę,
a myśli pędzą jak w galopie konie,
na pamięć już znają do Ciebie drogę.

Nadeszła chwila, po latach czekania,
a może tygodni, to i tak wieczność,
że dojdzie znów do naszego spotkania,
to siła wyższa, coś jakby konieczność.

Wezmę Twą dłoń, byś pochwyciła moją,
udamy się razem na spacer miłosny,
przytulę Cię nieraz, będę Twą ostoją,
poznamy dziś wszystkie uroki wiosny.

Gdy sił Ci zbraknie, wezmę Cię na ręce,
i odprowadzę pod samo mieszkanie,
słodkiego buziaka dostanę w podzięce,
a potem szepnę, "dobranoc Kochanie".

Przepełnione miłością historie

24 371 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    25 May 2012, 01:11

    Dziękuję wszystkim za pochlebne opinie :) Takie małe coś, pod wpływem radosnej nowiny pisane, otwierające pewien cykl :) Pozdrawiam.

  • misiek45

    24 May 2012, 22:33

    Bardzo piękny i romantyczny.pozdrawiam

  • agniecha1383

    24 May 2012, 00:22

    Ach....tak się przyjemnie zrobiło jakoś...piękny wiersz...:)

  • Archangel_Marco

    23 May 2012, 23:13

    Podoba mi się, bo taki pełen troski, uczucia, prawdziwego uczucia!
    Tak, do mnie trafił.