Menu
Gildia Pióra na Patronite

tęsknię ...

sen
okrutny sen
zobaczyłem nicość
pod swymi powiekami
zimno
i ciszę
zrodzone przed wiekami
ulotność chwili

szelest
do drzwi pukanie
wiem
za nimi nie ma nikogo
tylko moje marzenia
i piękny świt
gdzieś we wszechświecie

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Voyage

    28 August 2011, 14:34

    Mówią, że trzeba czekać na miłość, może nicość rozprzędzie na krosnach szczęścia,
    mówią, że warto czekać,
    mówią.

  • giulietka

    28 August 2011, 13:37

    tęsknota gdy już nie czekaniem
    każda chwila nazwana
    i świt który przypomni, że słońce
    wschodzi znów bezlitośnie
    i łykiem żalu rozpocznę
    kolejny dzień, co nie dla nas...