Menu
Gildia Pióra na Patronite

Senne motyle

Senne motyle mnie otulają
na moją poduszkę lekko opadają.
Leżę cichutko, oczy przymykam
i pod powieką Ciebie zamykam.
Motyle – zwiewne marzenie
w ciemności pokoju, tańczące cienie.
Na sen czekam niecierpliwa,
po mym policzku łza spływa.
Senne motyle w sen się układają
w ciemności pokoju marzenia spełniają.
Zapadam w sen głęboki
skrzydła motyli zabierają mnie w obłoki.
I widzę wielobarwną tęczę, i lazur nieba,
i tylko nie wiem, - dlaczego Ciebie tam nie ma?

Sekwoja - maj 2009

5139 wyświetleń
90 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    19 March 2016, 21:16

    tęskny, sercem pisany.
    pozdrawiam :)

  • fyrfle

    19 March 2016, 15:26

    Wiersz z tęsknoty za miłością, ale na szczęście nie epatujący górnolotnością. Pozdrawiam.