Menu
Gildia Pióra na Patronite

hejnał

ściskam w dłoni
nicość
puste słowa
i gesty bez pokrycia
dni szare
które zdawały się wszystkim
radością
i planami na zawsze

aż do bólu
coraz mocniej ściskam palce
krople krwi
spadają na ziemię
tego miejsca
w innym czasie

wtedy też brzmiał hejnał
morze głów spojrzało na wieżę
a ja widziałem tylko twoją twarz
oczu blask
i więcej nic ...

159 241 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!