Menu
Gildia Pióra na Patronite

punkt

schowani przed słońcem
chcieliśmy być dla siebie słońcami

z ostatniej niszy spełnienia
wypierając środek

zajęliśmy idealnie zaciskający punkt
który teraz obrysowujemy milczeniem

nic nie jest tak małe jak my
na dnie dłoni
chowamy spójnie
zamkniętych w okruchach zdań
w iluzję płynności

przez odmęty pozbawionych przystani słów
patrzymy wzdłuż podwodnych brzegów

nie mówimy w nas

światłoczułość
ma czarny smak

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    28 April 2017, 08:17

    Dziękuję, Salomonie. Cieszę się, że zauważyłeś "znak stopu".
    Pozdrawiam :)

  • Salomon

    27 April 2017, 11:01

    Już raz mi się przewinęło przez ułamek sekundy jak drogowskaz na niebie, teraz znowu migneło żebym stanął i zatrzymał się na chwile
    Podoba się :)

  • Cris

    27 April 2017, 09:37

    Tak, tak wiem, chciałam wyrazić jak ciekawie ubierasz w słowa swoje teksty...
    Wzajemnie dobrego dnia :)

  • silvershadow

    27 April 2017, 09:25

    Cris, nie powinnaś tak myśleć.
    Postrzegamy rzeczywistość na miliardy sposobów. Ile ludzi, tyle światów.
    Każdy jest inny, wyraża siebie, tak jak czuje, czyniąc to miejsce kolorowym.
    I to właśnie jest piękne!
    Dziękuję za ponowną wizytę. Miłego dnia. :)

  • Cris

    26 April 2017, 16:29

    Lubię Cię czytać i myślę czemu ja tak nie umiem...pozdrawiam :)

  • silvershadow

    26 April 2017, 11:01

    :) Cris, cieszy mnie, że nie przeszłaś obok tego tekstu obojętnie - i to nie raz.
    Pozdrowienia!

  • Cris

    23 April 2017, 23:51

    ...i tym razem wracam do poczytania, ma w sobie to coś.
    Pozdrawiam.
    :)

  • silvershadow

    12 April 2017, 11:00

    Papużko, miło mi, czuję się zaszczycony Twoją wizytą.
    Serdeczności. :)

  • Papużka

    11 April 2017, 14:22

    Ciekawe strofy... jeszcze chwilę tu pobędę... :)