Menu
Gildia Pióra na Patronite

*upadek*

schowały się gwiazdy
za granatem chmur

srebrzysta nić niebo przeszyła
i zagrzmiało
od gniewu Boga

drzewa zadrżały poruszone trzepotem
wiatr powietrze ozdobił lodem
i zszedł z nieba garnizon
skrzydlatych

wnet białe ich szaty
krew grzechów ludzkich wsiąkały
i czystość straciły
splamione

zgasły słońca w niezłomnych sercach
tak nisko upadły

a ziemia przemokła
łzami aniołów
płaczem tych co za mocno człowieka ukochały

13 822 wyświetlenia
144 teksty
14 obserwujących
  • nicola-57

    31 August 2015, 13:53

    bdb

  • PainWithoutLove

    31 August 2015, 11:42

    krysta, Malusia - Dziękuję Wam :) pozdrawiam również :)

  • Malusia_035

    31 August 2015, 11:41

    piękny pisany sercem

    Pozdrawiam Cieplutko :)

  • krysta

    31 August 2015, 00:28

    czytam powtórnie i nadal brakuje mi słów...ale wiersz zatrzymuje.
    pozdrawiam Incognito :)

  • PainWithoutLove

    30 August 2015, 16:26

    Moon G - Bardzo dziękuję za ciepłe słowa! :)

  • Moon G

    30 August 2015, 16:07

    Superowe, a raczej bardzo robiące wrażenie .. wyczytuję dużą wrażliwość autora/autorki ...