Menu
Gildia Pióra na Patronite

bogami jesteście*

*(Ps 82,6)

są twarze z cierniami w tle
zamiast nieba
z dłońmi przybitymi do serca
którego nikt im nie odda

stopy pokaleczone od wewnątrz
trudnymi ludzkimi drogami

niby podobni aniołom
mają zawsze otwarte ramiona
jak krzyż
który wpisany jest w skrzydła

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    17 March 2016, 08:20

    Adnachiel, pamiętam i jestem z siebie niezwykle zadowolona!:)

    Sebastien, dziękuję za ten ujmujący komentarz.

  • funeralofheart

    16 March 2016, 22:12

    Od zwrotki do zwrotki
    Po paciorkach
    Odkryłem człowieka

  • Adnachiel

    16 March 2016, 19:01

    Dla Ciebie Giulio wszystko :)
    Ale pamiętaj, że mnie zmusiłaś :P

  • giulietka

    16 March 2016, 13:33

    Uśmiechnęłaś mnie Doris, to ja jestem głupek, dzięki za komentarz, niebanalny jak zawsze;)

  • giulietka

    16 March 2016, 13:15

    Doris, w takim razie trzymam za nich kciuki!
    I dalej się zastanawiam co ma Kangur z MAGią - chyba, że dla niektórych (w tym dla mnie) to wciąż czarna magia:)
    Pozdrówki!

  • giulietka

    16 March 2016, 13:04

    Sebastianie, przesadzasz, ale robisz to z wdziękiem;)
    Szpuleczko, umiesz omotać komplementem:)
    Krysiu, a Ty ujmujesz swoimi wpisami.
    Onejko, fajnie to odbierasz właśnie tak chciałam, dziękuję za ten komentarz.
    Adnachiel, więc zrób to dla mnie ( i nie tylko jak mniemam) - dodaj go!
    Art, bez wyjątku - dziękuję.
    Doris, rozszyfrowuję te pierwsze trzy litery i tylko OMG mi wychodzi;)

    Dziękuję Wszystkim bez wyjątku;)

  • 16 March 2016, 11:19

    Wyjątkowe...
    Pozdrawiam:)

  • Adnachiel

    16 March 2016, 10:13

    Aż poczułem, jak szarpnęło moją duszą.
    Miałem dziś też dodać wiersz, ale... nie zrobię sobie tego :)
    Piękny wiersz Giuli, choć słowa i tak nie oddadzą mojego podziwu.

  • onejka

    16 March 2016, 10:01

    W sam raz na rozważania Wielkopostne, tyle tu głębi...znowu to napiszę - piękny :)

  • krysta

    16 March 2016, 09:52

    zawsze zachwycasz swą poezją. :)