Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekając na przypływ

Są takie miejsca w nas samych
pokryte skamieliną zwątpienia
czasem wydaje się nam
że na drugim brzegu nic nie ma

I tkwi w nas upór kochania
co rozbija się wciąż o serc skały

Czekamy na miłości przypływy
na nadziei skalistych wybrzeżach
i nad rozlewiskiem rozpaczy
z pragnienia wciąż umieramy

137 922 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 14 April 2012, 10:02

    i Tobie M. by słońce lśniło nie tylko na niebie :))))

  • giulietka

    14 April 2012, 09:59

    ...bywa, że serce z kamienia bije najwierniej.

    Miłego dnia, Adaś;)

  • 14 April 2012, 09:56

    gdy serce ogarnia
    żywy ogień miłości
    nie straszne mu tornada
    powodzie i lawiny
    bo choćbyś je przygniótł
    skałami obojętności
    ono nie zgaśnie
    póki życie nie minie ...

  • giulietka

    14 April 2012, 09:52

    Adam, oby coś jeszcze pod tą skałą w nas zostało...

    Rodia, sztormy łagodzą krawędzie wybrzeży...

    Miło Was tu spotkać.

  • 21 March 2012, 23:13

    I tkwi w nas upór kochania
    co rozbija się wciąż o serc skały

    wierzyć trzeba że skałę skruszy ...

  • giulietka

    20 March 2012, 15:34

    Dziękuję Ci Romku za Twój niezawodny kunszt rymowania, nawet w komentarzach;)
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • R.A.K.

    20 March 2012, 14:05

    Rzec tyle by się chciało, lecz na takie słowa... moich jest za mało :)
    Piękny Wiersz Madziu!
    Pozdrawiam :)