Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sekret Ariadny

są takie labirynty
w lochach ludzkiego serca
w których chowamy przed światem
bólem rzeźbione twarze

i choćbyś uciekł w szaleństwo
nie wrócisz po nitce do kłębka

kiedy przekroczysz próg
za którym coś w nas pęka
nie znajdziesz siebie w lustrze
rozbitym na drzazg tysiące

wiatr strzaska okiennice
w pokoju rozbitych marzeń

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 25 June 2014, 14:54

    Czasami przez lekkomyślność, albo ból nie do zniesienia tracimy sekund brylanty...
    Nitka się skończyła, Ariadna stoi całkiem naga... ładna. ;)
    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    25 June 2014, 09:43

    To chyba najlepsze, co można usłyszeć, kiedy Ktoś odnajduje siebie w naszej pisaninie.
    Dziękuję Ci Danusiu, za poświęcony czas i komentarz.

  • dana1596

    25 June 2014, 09:38

    no i bardzo mi się spodobał...czuję nastrój...w każdym okruchu lustra widzę swoją twarz, ale każda jest inna

  • giulietka

    25 June 2014, 09:32

    Niesamowicie przypadł mi do gustu Twój komentarz, Onejko, dzięki;)

  • onejka

    25 June 2014, 09:31

    Życie nas zmienia i rzeźbi na tysiące sposobów... refleksji mnóstwo kłębi się w głowie po nitce wersów, ku objęciom puenty.
    :)

  • giulietka

    25 June 2014, 09:28

    Romku,
    Kiedy, Ty to piszesz pozostaje mi tylko uwierzyć i podziękować;)
    Wzajemnie, słonecznego!

  • R.A.K.

    25 June 2014, 09:24

    Pięknie! :)

    Miłego dzionka :)