Menu
Gildia Pióra na Patronite

Godzina piętnasta

Są takie dni...

Gdy słońce zachodzi w południe
Świat jest otwarty na cztery strony
A ty trzymasz się swojego krzyża
Tkwiąc na szczycie Golgoty stracony

Mógłbyś zejść, po stopami tyle dróg
Lecz oczy masz zamknięte w ciemności
Modlisz się by umrzeć, trzyma cię strach
Co będzie po tamtej stronie świadomości

Dobrze wiesz, że życie dostałeś na kredyt
Przychodząc na ten świat opłakany
Zupełnie nagi i bezbronny
A odsetki są na procent składany

https://www.youtube.com/watch?v=Kui8LLf9t6U

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    10 December 2015, 19:08

    Wreszcie jakaś konstruktywna krytyka, dzięki Roza, pozdrawiam :-)

  • RozaR

    9 December 2015, 23:55

    Tematycznie niesprecyzowane - tak jakbyś prywatnie opisywał.
    Temat dobry - lecz trudno złapać kręgosłup - czyli myśl przewodnią .

  • szpulka

    9 December 2015, 19:12

    Bez złudzeń.. dotykasz człowieka.