Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŻYCIE

Są takie dni gdy ze śmiechu płaczemy
I są takie dni gdy w swym smutku toniemy
Bo są takie dni gdy na jawie śnimy
I bywają też takie gdy się budzić nie chcemy

Bo takie jest życie
W wielkiej księdze pisane
Tworzy się opowiadanie
Ręką czasu pisane

Osiągnąć cel to jest marzenie
Które każdego kosztuje wiele
Lecz w każdym z nas jest moc magiczna
Która siłą swa płomień nadziei roznieca

Życie nam drogowskazy pokazuje
Kolorami barw tęczy maluje
A my jak na karuzeli
Sami nie wiemy czego chcemy

Zatrzymujemy się w przestrzeni nicości
I nagle potrzebujemy czyjejś bliskości
A gdy już ją w posiadaniu mamy
Niespodziewanie ją odrzucamy

Bo takie jest życie
W wielkiej księdze pisane
Tworzy się opowiadanie
Ręką czasu pisane

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    11 February 2012, 14:28

    właśnie takie ...czasami płata nam figle,
    wywraca wszystko do góry nogami.
    a my układankę od nowa składamy
    Pozdrawiam Gerardzie:))

  • Seneka 18

    11 February 2012, 14:03

    Nio...takie jest życie...:)