Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kocie ścieżki poezji

Są portale poetyckie
Ale takie skażone wykształciuchostwem
Administratorzy żądają zamiast treści
Przede wszystkim formy
I wszelkich poprawności się trzymania
Alegorie symbole mile widziane
Rymy w białym wierszu
Zdecydowanie niepożądane
Konieczne nieziemskie prównania
I z natchnienia co najmniej siedmiu muz metafory
Fory też mają wierszokleci samotności
Aniołów pod i nad powieką
Gorliwi piewcy wszelkiej tęskności
Miłości zdradzonej
Porzuconej na rzecz rynsztoka
Cielesności i nie daj Panie Boże
Analnej
Więc piszemy koniecznie ę i ą
A więc wulgaryzmą twarde gromykowskie niet
Jeszcze serce jeszcze dusza
Wot takij stich
Poeto pisz
A ty czytelniku wielb i kuszaj

Bonifacy Gulgewanc 13.06.2017r.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    26 June 2017, 23:20

    Dziękuję Ci za opinię. Pozdrawiam,.

  • nicola-57

    13 June 2017, 14:06

    wiersz zniewolony, wierszem nie jest

    db tekst, za.