Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opus Magnum

Sam sprawdź, jaką radość daje ludziom pasja
Nie fanatyzm do stopnia by uwięzić ich w kaftan
Zapatrzeni w swoje hobby, to dla nich magia
Choć z dystansem by nie więziło to jak kajdan

Nigdy nie stwarzałem pozorów, przede wszystkim byłem
Obserwując w milczeniu, tak wyrażałem swą siłę
Wbijając wrogowi patrząc w oczy, w serce sztylet
Patrząc jak umiera, pamiętam do dziś tą chwilę

Dziś śmieszy mnie ta złość, ogarniająca mnie wtedy
Nadszarpane zaufanie, do spłacenia jego kredyt
Każdy przecież był młody, każdy popełnia błędy
Wiele lat kłamstw, dziś na drugie mi weredyk

Odwróci się przeciwko Tobie, cokolwiek powiesz
Pomimo, iż śmiesz nazywać się dumnie - człowiek
Bądź lojalny wobec bliskich i zapamiętaj sobie
Nie myli się ten, który w życiu nic nie zrobił.

43 914 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!