Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Suchy potop”

Sam Sienkiewicz przewidzieć nie mógł
Że co nam Szwedzi „potopem” zabrali
To im Wisła zabrać nie pozwoliła
Przez tyle lat i przed Hitlerem ocaliła
A susza skarby Wiśle zabrała
Skarby nam po setkach lat zwróciła.

http://www.youtube.com/watch?v=-9x5ADYWXeo

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • agniecha1383

    21 September 2012, 17:33

    Prawda:)Zaskakuje nas nie tylko pogoda ale jak widać historia na dnie Wisły... ciekawe co jeszcze nam podsunie:) pozdrawiam uśmiechem:)

  • 21 September 2012, 17:15

    na czasie, pogoda zmienną jest i nie ma w niej katastrofy