Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siła słów

Sam, przepełniony wspomnieniami,
Tysiące niemych łez wylewam.
Myśli biją się z myślami,
Czarę goryczy wciąż przelewam.

Demony przeszłości powracają,
Zadając mi wiele cierpienia.
Ślad w mej duszy zostawiają,
Niszcząc spokój mego sumienia.

Nauczyć się żyć na nowo,
Pogodzić się z przeznaczeniem.
Gdybym wypowiedział mniej o słowo,
Nie walczyłbym dziś z sumieniem.

3793 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
  • 20 June 2010, 20:54

    Świetny wiersz, słowa rzucone bezmyślnie, w emocjach później powodują wyrzuty sumienia.

  • 20 June 2010, 17:26

    Nie walcz. Wybacz sobie winy.
    I nie rób takiej złowrogiej miny.
    Każdy błędy w życiu popełnia.
    W marzeniach jednak tkwi życia potęga.
    Marz! Spełniaj marzenia...
    Wtedy zobaczysz sens swego istnienia.
    :)