Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknocie

Są dzbanki mrokiem tkane
w półśnie zakamarku
rozlanym w milczeniu zmierzchu

Jest milczenie
sekret malowanych ust
plusz matowej pomadki
kształt wiolonczeli
i flet marzeń poprzeczny

Niekiedy mewa przysiada
na tęsknoty skraju
i moczy skrzydła w niebie
pełnym złamanego błękitu
w pastelach nostalgii...

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    21 July 2019, 22:06

    Niekiedy marzenia się wymykają i nie mogą powrócić...:-)