Menu
Gildia Pióra na Patronite

Są chwile i dni
Nie warte wspomnienia,
Lecz przez wpływ tych chwil
Człowiek się zmienia.

Niby serce
Staje się twardsze,
Lecz ono po prostu
Przyzwyczaja się do
Cierpienia.

I łzy też
Są jakieś rzadsze,
Bo to obraz duszy,
Którego prawie już
Nie ma...

Są chwile i dni
Nie warte wspomnienia.
Są chwile, są dni...
Nie do zastąpienia.

6529 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • fyrfle

    24 August 2016, 15:06

    Mądry wiersz.

  • nic-to

    3 January 2016, 23:00

    piękne...