Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzepak

Rzepak pachnie polną ścieżką
kolczastym jałowcem
wydeptanym na miedzy
niewidocznym
przejściem
beztroskim dzieciństwem
wysoką zieloną sosną
strachem na wróble
oczekiwaniem podniebnym
na drugim
brzegu rzeki

rzepak pachnie wiosną
popatrz i my w niej jesteśmy
zapachem matur
śpiewem ptaków
rozkwitającą czeremchą

25 548 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 11 July 2017, 10:36

    a to dlatego syrena

  • fyrfle

    10 July 2017, 17:05

    Piękny kawałek poezji odurzający jak sen w rzepaku. Może oczadżyć.

  • 6 July 2017, 20:43

    To miło że Wam się podoba
    dziękuję i pozdrawiam:)

  • 6 July 2017, 19:58

    Ładne to.
    Miłego wieczoru. :))

  • zapach_bzu

    6 July 2017, 17:52

    Zapachniało wspomnieniami. Dzięki! :)

  • 6 July 2017, 13:54

    a tak kasuję i dodaję , jakoś nie mam przekonania , jak i pewności poniekąd
    przez te strachy na lachy które nimf omanem usiłują wystraszyć celibaty na Wielkanoc przy rudej kumoter ce zdradzającej dane osobowe na lewo i prawo ,za pensję ze wspólnego worka kadrowej

  • fyrfle

    6 July 2017, 13:49

    Wspaniały.