Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ruch i ekspresja...

Ruchem opisana idea
ruchem obraz malowany
przez tańczących uczucia wezbrane
ekspresja formy

Umysł niewolony
pętami szatańskiej władzy
która zwalcza ambicje
i osobowość jednostek

Ciała rzucane po scenie
miotane konwulsji tysiącem
Oraz miłosnych aktów
kojących ducha

Obraz klarowny się tworzy
od momentu kurtyny wniebowzięcia
człowiek przy człowieku
w szaleńczej pogoni
i z szaleńczą pasją

Geniusz w czystość spowity
zagadkowy dla odbiorcy
geniusz co wielkie idee
wyjaśnia tańcem...

(inspiracja - balet ,,Zniewolony umysł")

19 733 wyświetlenia
184 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!