Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odnalezienie

Rozpoznasz ją łatwo…
Będzie wiedziała, że możesz umrzeć każdego dnia
Nie będzie tracić czasu
Szkoda każdej chwili przeżytej osobno
I nigdy więcej nie pozwoli na samotność
Pisanie listów z najdalszych przylądków
Rozpaczliwe wołanie ciała

Wszystko zmieni
Ozdobi sobą bulwary i parki
Wreszcie zatańczy ku radości wszystkich
Nigdy nie dość podróży i słów
Dnia świstaka już nie będzie
Nocą położy się na twoim ramieniu
I zaśnie, bezpieczna, szczęśliwa

Majdan Ruszowski, 28 marca 2015

12 779 wyświetleń
136 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!