Menu
Gildia Pióra na Patronite

smaki - słodki

rozpanoszył się całkowicie
wgryza od środka
psuje co już naprawione
po kolei

każdego dnia

wtulony
nie usiedzi cicho
zabija

siłę czerpie z niemocy
niby on a przecież to ona

biała pani istnienia

5441 wyświetleń
25 tekstów
13 obserwujących
  • Xavier.

    22 June 2014, 19:43

    Dziękuję Elu serdecznie;)

  • Naja

    21 June 2014, 22:36

    Czasami bywa tak słodko, że jedynym pragnieniem jest odrobina goryczy...

  • Xavier.

    19 June 2014, 09:07

    Pozdrawiam Yestem;)

  • 18 June 2014, 23:00

    Straszysz Białą Damą? ;)
    Fajne.
    Pozdrawiam. :)

  • Xavier.

    17 June 2014, 20:18

    Danusiu, Miro, Krysiu i Krysiu...serdecznie dziękuję za komentarze..
    Życzę miłego wieczoru, dobranoc;)

  • Czinka

    17 June 2014, 17:41

    Niby słodki a cichy zabójca a raczej ona potrafi spustoszyć organizm - cukrzyca
    To taka słodycz niechciana.

    Bardzo na tak wiersz
    ..pozdrawiam ciepło Xav

  • krysta

    17 June 2014, 15:11

    Świetny wiersz...następny smak ;

    ten pyszny - ''słodki''
    co kusi , potem dusi ...
    ''wgryza od środka''

    Pozdrawiam Xavier ;)

  • 17 June 2014, 14:46

    dlatego ja uwielbiam smak goryczki na języku:) słodycz dawno wyeliminowałam ...:)

  • dana1596

    17 June 2014, 14:43

    oj to prawda...słodycz chyba to największy zabójca...rozpływa się delikatnie na języku, mami gardło, spływa przełykiem...i ciach, niszczy wszystko! głównie linię, cienką talię zmienia w kluchę, biodra szafą czyni, charakter przemienia w leniwca .... a takie to dobre było, takie przymilne i rozkoszne....a feeeeee słodyczy
    :-)))