Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dar świata

Rozbawiona, rozmarzona
lampkę wina w ręku trzymam.

Wznoszę toast!

Za ciebie za siebie,
za życie,

niech trwa
i kwitnie z zachwycie.

Nie ważne troski,
czas otrzeć łzy,

niech to co złe
odejdzie, precz!

Utopi się
w studni dnie.

Wytęż wzrok.

Spójrz!

Jak pięknie zakwita
miłości kwiat.

Weź go w swe dłonie.

Czujesz?

Ciepłem promieniuje,
zapachem obezwładnia.

Poddaj się i nie broń,

tylko płyń, płyń...
na skrzydłach muzyki

za cudnym aromatem
który ofiaruje ci świat.

i bierz,
nie odmawiaj

Bo jesteś tego wart.

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • misiek45

    28 September 2012, 16:02

    Piękny ten toast z chęcią wypiję go z Tobą ,czy sok malinowy może byc zamiast wina?-miłego i pięknego popołudnia Joluś:))

  • Voyage

    28 September 2012, 15:13

    No piękny toast Jola..;))

    pozdrówka..;)

  • agniecha1383

    28 September 2012, 13:04

    wiersz bardzo pozytywny...żyć nie tracić czasu...pełnią szczęścia;)pozdrawiam:)

  • aloya

    28 September 2012, 12:13

    Dziękuję Darku , dziękuję Wiolu za tak cieplutkie opinia. Pozdrawiam gorąco:))