Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Babcia i dziadek~~

Raz zaprosił dziadek babcię
Do kafejki na kolację
Kupił kwiaty czekoladki
Zgolił zarost by być gładki
Babcia też się postarała
Kok zrobiła, suknię wdziała
Do torebki zaś wrzuciła
Wszystkie leki co kupiła
Te na zgagę ,na sklerozę
Chciała wypaść nie najgorzej
Dziadek także się sposobił
Włożył krawat,kasę zdobył
A w kieszeni tuż przy brzuszku
Ma busolę na łańcuszku
Tak oboje wystrojeni
Szli jak młodzi narzeczeni
I bawili się wspaniale
Wiek im nie przeszkodził wcale.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • wolnaenergia

    6 June 2013, 22:45

    Super. Fantastycznie się czyta. Bardziej jako fraszka.

  • agniecha1383

    28 April 2013, 18:26

    Aga... jesteś wspaniała:):):)pozdrawiam

  • Anikowa

    28 April 2013, 09:54

    Piękny :)

  • AMA

    27 April 2013, 22:06

    zuch dziadki:)

  • M44G

    27 April 2013, 13:49

    Jesień w ciele wiosna w duchu.

  • 27 April 2013, 10:03

    Śliczny wiersz.
    Wiek to tylko liczba. :)
    Pozdrawiam milutko.

  • Pechowa_

    27 April 2013, 09:54

    Piękny wiersz kochana z poczuciem humorku :)

  • motylek96

    27 April 2013, 08:56

    nie ma znaczenia wiek, po co takim szczegółem zawracać sobie głowę.:)
    lepiej bawić się jak ci dwoje z twojego wiersza, Agnieszko pozdrawiam

  • czarna mamba

    27 April 2013, 08:51

    hhhmmm i tak sobie w glowie cosik mysle hmhmm ale ci nie powiem hihihhii

  • krysta

    27 April 2013, 00:11

    Świetny wiersz...uśmiechnęłam się :))
    Pozdrawiam na dobranoc :)