Menu
Gildia Pióra na Patronite

pisze i bede pisał....

Raz smutne sonety,
Czasem wesołe fraszki,
Pisze i tworze słowne igraszki.

Co serce karze,
Ręka napisze
Kiedy tylko zamknę się w ciszy.

Choć czasem trwoga,
I łez tysiące,
To wiem że serce,
Mam nadal gorące.

I nie przestanę tworzyć,
Choćby nie wiem co się stało,
Bo pisanie jest wszystkim,
Co dla mnie pozostało.

I choćby rzeki przelały,
Tysięczne litry wody,
Będę pisał dalej,
Bez względu na przeszkody…

17 023 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • Eweela

    30 August 2012, 22:21

    super!

  • misiek45

    18 August 2012, 00:37

    Pisz zawsze ,jeśli kochasz lub gdy smutek w sercu nosisz,bo pięknie piszesz-miłej nocki i kolorowych snów

  • miramija

    17 August 2012, 23:28

    Pisz, pisz, pisz!!! :))))

  • Gaia

    17 August 2012, 12:31

    Poważna deklaracja. Tak mniemam sobie.
    Jednak czego się obawiać nie wiem..
    każdy ma prawo do swojego słowa, do nauki, do swego rozwoju.
    Twoja wola, twój trud. Bo warto podnosić poprzeczkę właśnie sobie :)

  • Kamil Borkowski

    17 August 2012, 12:23

    pisz, pisz :)

  • R.A.K.

    17 August 2012, 11:57

    Pisz, pisz !!! Ja z chęcią zawsze poczytam, bo lubię Twoje strofki. I jestem pewien, że nie jestem w tym osamotniony :)

    Pozdrawiam )