Menu
Gildia Pióra na Patronite

Beznadziejna

Ranisz mnie swoimi słowami,
smutne jest to, że doskonale wiesz jak to mnie rani,
twierdzisz, że jestem słaba,
myślę, że raczej bezsilna - nie mogę nic z tym zrobić,
drwisz z mojej wrażliwości,
drwij dalej, lecz ja wiem, że dzięki niej nie będę nieczuła na czyjeś cierpienie,
nie będę taka jak Ty - nie będę twoim wcieleniem,
powtarzasz, że nie ma dla mnie przyszłości,
być może dlatego, że utknęłam w teraźniejszości,
bezskutecznie szukając u Ciebie miłości...

Jestem beznadziejna mówisz,
i tu się zgodzę z Tobą,
już nie mam żadnej nadziei,
ktoś bezpowrotnie odebrał mi ją,
i wiedz ze to ty - to Ty jesteś Tą osobą.

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!