Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja własna definicja

Pytasz czym jest miłość...
Pytasz czym jest szczęście...

To drobne gesty dnia codziennego
To słowa szeptane z ust do ust
To ja... gdy skradam się na palcach
by pocałować cię w szyję
To ty... gdy w środku nocy, na wpół
przebudzony szukasz mej dłoni
To nasze usta wciąż siebie głodne
To chwila gdy się do mnie uśmiechasz
To moment gdy cię do siebie przytulam
To kawa, którą mi parzysz tak jak lubię
To koszula uprasowana tak jak lubisz
To ostatni kawałek ciasta, który ci oddaję
To tęsknota gdy musimy się rozstać
To pragnienie gdy jesteśmy tak blisko
To moja głowa złożona na twojej piersi
To twoja głowa złożona na moich kolanach
To serce narysowane na zaparowanym lustrze
To polny kwiat, który dajesz mi bez okazji
To wiersz, który wkładam ci do kieszeni

To właśnie jest miłość...
To właśnie jest szczęście...

* zainspirowane dzisiejszym aforyzmem autorstwa "Seneka 18"

14 439 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    7 November 2012, 20:39

    Dziękuję Aniu, pozdrawiam z uśmiechem :)

  • miramija

    7 November 2012, 11:27

    Miłość i szczęście to jeszcze wiele wiele więcej... a dla każdego pewnie co innego... ja chciałam zwrócić uwagę na drobiazgi, których często nie zauważamy... a życie to przecież głównie drobiazgi dnia codziennego... pozdrawiam Was cieplutko i każdemu życzę miłości i szczęścia w milionie odsłon :)

  • motylek96

    7 November 2012, 07:37

    pieknie oddalas definicje uczuc nadajacych nieco sensu zyciu:)

  • misiek45

    7 November 2012, 00:15

    Bardzo piękna definicja Marysiu,miłośc w każdym słowie i w każdym geście-milutko pozdrawiam i słodkich snów:)

  • 6 November 2012, 23:59

    bardzo ładnie napisane, aż się usta same śmieją ;)

  • 6 November 2012, 23:58

    piękne :)