Menu
Gildia Pióra na Patronite

czekanie

pytałaś czym życie
ja, że czekaniem
w deszczu strugach
na słońca promienie

w mroku nocy
na świtem dnia tchnienie

w bieli zimy
na kolorów wiosny paletę

w smutku chwilach
na ciepły dotyk nadziei

pytałaś czym życie
ja, że czekaniem
na miłości delikatny pocałunek

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Papużka

    23 June 2014, 16:52

    Splotem słów oczarowana... w milczeniu dalej pójdę.