Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytaj głośno

Pytaj głośno
By usłyszeć własne słowa
Artykulacja jest ważna
To akt odwagi

Czasami śmiechem podepczą
To wyzwanie rzucone im
Pierwsze kroki po gruncie nieznanym
To cena za niezależność

Zysk jest jednak oczywisty
Otwiera świat niepewności
Pytań i odpowiedzi
Rachunek własny sumienia

Odtwarzaj w pamięci kłamstwa
Które cię uwiodły
I nigdy więcej nie myl prawdy
Z opinią większości

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    5 October 2015, 16:28

    Dziękuję i też pięknie pozdrawiam.

  • nicola-57

    5 October 2015, 14:50

    drobne zakłócenia w przedostatniej zwrotce. Nic to.
    Wiersz znakomity.

  • fyrfle

    5 October 2015, 08:08

    Takie wiersze uwielbiam, proste z zachętą do bycia Sobą, choć w tym galopującym tłoku tak trudno odróznić prawdę od pozoru jej. Trzeba czujności. Pozdrawiam pięknie w ten wspaniały poniedziałek!

  • one drop for all

    5 October 2015, 01:43

    zastanawiam się właśnie
    jak się ma niska wydajność umysłu do PKB