Menu
Gildia Pióra na Patronite

zima bielą przeminie

***
pustka zimowa
bielą przysypana
zającem ucieka ku wiośnie
między nami wciąż gości smutek
w parku ptak śpiewa żałośnie

słów okrągłych niedosyt
uśmiechów dotyków i westchnień
zima mrozem i wichrem przeminie
wiosnę z tobą powitam
jaka szkoda

tylko we śnie...

© MaJa11

7853 wyświetlenia
60 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!