Menu
Gildia Pióra na Patronite

''Ona dla niej''

Puchu marny,
Zniszczyłaś me skrzydła
opadły.
Wołam Cię,wołam!
Puchu marny
łzy jak brylanty obmywają mi twarz
Nikczemna...

Za nim biegłaś
wpatrzona.
Za nim biegłaś
porażona.
Ty moja!
Moja.

I jak naiwna
uwodzona.
Odsunęłaś mnie
jak przedmiot,
jak ptak
dziobałaś
mojego serca
pojemność.

4694 wyświetlenia
51 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!