Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lewa idea

Publikuję piosenkę bo dobrze się zapowiada choć jeszcze nie dokonałem poważniejszej korekty .
Proszę o opinie a nawet dopisywanie zwrotek .

Zanim czarny zaleje nas ląd
W oczodoły wrosną różowe okulary
A kobiety czarne chusty opuszczą na twarz

Padną słowa tępe
Lecz tnące jak bat
Które z mózgu robią kotleta

Ref :Pytam teraz krzycząc
Wam prosto w twarz
Czy te brednie to już idea Bis

Zanim pedał z pedałem urodzą wam dzieci
A lesbijki oszczają pomniki
Muzułmanin zrzuci wam w błoto krzyż

Padną słowa tępe
Lecz tnące jak bat
Które z mózgu robią kotleta

Ref:

Zanim tęcza przysłoni wam świat
Nim zwierzątka wyprą wam dzieci
Wolność słowa znów trafi szlag

Padną słowa tępe
Lecz tnące jak bat
Które z mózgu robią kotleta:

Ref

Czerwona idea

76 457 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    31 July 2017, 22:28

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • Irracja

    31 July 2017, 12:16

    ... nie posiadam takowego... miłego...

  • 31 July 2017, 11:47

    Albo pryżnica?(wspólnego)
    Miłego dnia

  • Irracja

    31 July 2017, 11:46

    ... pływa... w pocie i tęskni do wanny...

    ;-)

  • 31 July 2017, 11:15

    No nieźle. A jak harcerz radzi sobie z upałem?

  • Irracja

    31 July 2017, 11:05

    ... paliłem sporadycznie, a alkohol nie był dla mnie jakimś novum, bym miał za nim szaleć... poza tym byłem instruktorem ZHP (co ratowało przed ZSMP) i w drużynie siatkarskiej... ale do trusi też nie należałem...

  • 31 July 2017, 10:35

    Byłeś klasowym łobuzem papierosy i wino?

  • Irracja

    31 July 2017, 10:31

    ... hah, licem zawodowe to cała "osobna bajka"...

  • 31 July 2017, 10:28

    A ja w liceum zawodowym miałam mnóstwo fizyki i optyki. Też nie lubię.

  • Irracja

    31 July 2017, 10:26

    ... zawsze lubiłem historię i matematykę... w przeciwieństwie do fizyki...

    ;-)